четвъртък, 28 ноември 2013 г.

От времето на РИМСКАТА империя са останали разхвърляни по музеите едноръки торсове, провокиращи ширещата се несъстоятелност цитати и зидани стени, стряскащи политическата власт с устойчивостта си. Към имагинерната фабрика на Mr. Marmalade водят слухове и сладки следи. И обичайната доза подозрение към всичко, което хладнокръвно стои извън установените правила. ВИЕНСКИ валс с Ел МАРМАЛАДЕ, под носа на узаконената липса на автентичност. Carpe Diem!

"Всяко чудо за три дни. На три дни - чудо."

* * *
ПРОПЕДЕВТИКА за ШИПКОВИЯ мармалад.

БИО-дизелът на "Mr. Marmalade" е вече факт. В отговор на био-истерията, имагинерната фабрика за сладки и автентични махагонови спомени произведе поредния кулинарен хит и по този начин се самоопроверга с дискретно намигане.

Мармалад от шипки с Wiener BIO Zucker.

Новият продукт се предлага в бутикови опаковки от 470 г и цена от 8.50 лв. "Този мармалад си заслужава всяка стотинка." - беше казала наскоро една паметлива старица, запозната с технологията преди вулгарния Преход. Химически преход, заличил безценни традиции, вкусове и усещания.

Почти всеки, който е вкусил от мармалада-апокриф възкликва: "Като едно време е!" Проблемът е, че и едно време, истинският ШИПКОВ мармалад рядко напускаше пределите на дома. Това, което се продаваше в магазините, беше посредствен спомен за една нереалност, както би казал ЧОРАН.

А беше време...

O tempora, o mores!

* * *
Знам, че всичко е нереално, но няма как да го докажа.

ОСВЕН с апокрифи от мармалад.


* * *


* * *
Кулинарен АПОСТРОФ от El MARMALADE.

В последно време се разкри, че ние се храним с продукти, които само човек с развинтено въображение - или производителите им - имат смелостта да наричат храна." - Майкъл ПОЛАН

ТЪЖНИ парцалени кукли на ВЕРИГИ от чуждестранна сплав...

* * *
Тези дистрибуторски съоръжения, разпространяващи вулгарни модели на хранене, в резултат на които човеците масово се разболяват от нови контролирани пандемии, продават буркан ШИПКОВ мармалад на цената на баничка с извара. Могат да си го позволят, защото тъмнозеленикавата паста, с която е пълна нагиздената опаковка, не съдържа повече от 10% шипки.

ВСИЧКО останало са предположения, притиснати от химически деривати.

* * *
"Тези, които произвеждат бавните отрови - съвременните индустриални храни - са същите тези, които произвеждат и "вълшебните" таблетки с фармацевтичен антидот." - Старият пчелар от "РИМСКАТА стена"


* * *


* * *
"Щастието е в практикуването на способности." - Аристотел

В отговор на неочаквания потребителски интерес, "Mr.MARMALADE" Ltd. ще продължи да произвежда спомени и забравени усещания. Паралелно с това, "Имагинерният вълшебник" ще започне да рисува нова органична БИО-графия.

Очаквайте СКОРО - ШИПКОВ мармалад с кафява нерафинирана захар Demerara!

Предстоят здравословни злоупотреби.

* * *
АНОНС от кухнята на Гл.технолог - Мармалад от шипки "PREMIUM" - с натурален цитрусов пулп и кафява захар - по-тъмен, по-плътен, още по-невъзможен за фалшифициране.
 


 Carpe Diem! Уловете мига!

НЯКОИ вече повториха... 

Няма коментари:

Публикуване на коментар