събота, 9 ноември 2013 г.

"В магазинната мрежа - царството на химическите уравнения, полусенките и симулакрумите - няма такова нещо, като истински мармалад от шипки. Има само неоспорими доказателства за липсата му." - Mr. Ma'Malade. Истинският мармалад от шипки не може да се реже с нож. Този сгъстен спомен от детството е безобразна пектинова симулация, която скоро ще бъде категорично развенчана.

 

Who's WHO на улица "Консервна"?

Нюансите в чинията са допустими, когато става въпрос за екологичен 'аш - произведен, съответно в една от трите най-реномирани природни лаборатории за психеделичен пластилин - "Свещената гробница" Mazâr-e Š
arif в Афганистан, Тибетското плато и планините Риф в Мароко. Когато става въпрос за НАТУРАЛЕН шипков мармалад, обаче, цветът е един и всяко отклонение в двете посоки, оставено без санкция, води след себе си вълни от сардоничен кикот!

* * *
Истинският мармалад от шипки не може да се реже с нож. Този сгъстен спомен от детството е безобразна пектинова симулация, която скоро ще бъде категорично развенчана.

В Червен бряг, някога, ровели с нож в бурканите с "шипков" мармалад и вадели парчета, които лакомо поглъщали. Поглъщали, но не шипков мармалад, а безсрамно желирано пюре. 
 

ЕЛИКСИРЪТ няма ръбове, не се реже и ненавижда геометричните форми. Мармаладът от шипки е нещо, което всички са мазали и яли, но малцина, всъщност, са виждали.

* * *
"Всички бедствия - революции, войни, преследвания - идват от някаква приблизителност, изписана на едно знаме." - пише ЧОРАН.

В консервната промишленост, където властва парадигмата, че нищо не е такова, каквото изглежда, че е, знамената, предупреждаващи за предстоящи бедствия и стомашни аварии, са заменени от етикети, зад които, по дефиниция, дебнат условности и липсва какъвто и да е намек за отговорност.

"В магазинната мрежа - царството на химическите уравнения, полусенките и симулакрумите - няма такова нещо, като истински мармалад от шипки. Има само неоспорими доказателства за липсата му." - Mr. Ma'Malade


* * *
 
* * *

"Every Day We Pay The Price
With A Little Sacrifice!"
- Bob MARLEY

Сладката ЛЕГЕНДА се завръща! Keep On JAMMIN', Easy Rider!

Кадифена традиция с неповторим вкус и цвят, предавана дискретно през три незабравими поколения, се възражда в домашната лаборатория, провокира сетивата на авторитетни чревоугодници и изтънчени гастрономи, и впечатлява достатъчно сериозни играчи, владеещи пазара за клетъчна енергия и дистрибуторите на протеин.

Божествен еликсир, без аналог в търговската мрежа, е на път да обезсмисли бутафорното царство на дръзките хранителни подобия и сурогатните каши. Времето на плодовите помии изтича. Децата отново ще заспиват с "Приказки под шипковия храст".

* * *
Mr. MARMALADЕ Vs. Симулакрумите! Едно е ясно - Ще се ЛЕЕ мармалад!

Няма коментари:

Публикуване на коментар