сряда, 6 ноември 2013 г.

Стотина гастрономи, избрани на произволен принцип и без каквато и да е следа от принуда, откриха на съботния пазар на " РИМСКАТА стена" неоспорими доказателства за съществуването на едно древно кулинарно тайнство. "Мармаладена" инсталация на Ел МАРМАЛАДЕ е на път да обезсмисли цели рафтове в магазинната мрежа, натежали от иначе узаконена несъстоятелност. "Лошото на лошото изкуство не е, че е лошо, а че е изкуство." - пише Стоян Гяуров в статия, посветена на Буркхард МЮЛЕР. "Държавата България" и Системата и за контрол върху "безопасността" на храните, дават възможност на отбрани калпазани да разпространяват ежедневно тонове етикетирани лошотии. "Животът не е нереален, той е спомен за нереалност." - подхвърля ЧОРАН. Само с мармалад не може да се живее. Но от истински мармалад - може! Живея с това, от което другите умират, е казал Микеланджело. "ЖИВОТЪТ е другаде", пише на една от стените на Сорбоната. ЖИВОТЪТ е извън регулацията. Приживе, КЕМО Сабе беше усетил това.

Sutor Ne Supra Crepidam - Обущарят не по-нагоре от обувките. - надпис, поставен върху РИМСКАТА стена, вероятно направен с пръст, потопен в мармалад.

Една коварна варварска традиция, родена в безвремието след падането на Римската империя, в
се още повелява във всички колбаси да присъства консервантът Е250 (Sodium Nitrite), КАНЦЕРОГЕННА съставка, между другото, забранена в по-аристократичните страни на "Новия РИМСКИ съюз". На улица "Консервна" и по-конкретно, в "Държавата България", той не е поставен в никоя от ограничителните таблици на Министерство на здравеопазването и васалната Агенция по безопасност на храните, таблици, натъпкани с преходни условности и чиновническо безумие, само защото трупната маса, която се преработва за производството на деликатеси, е с престъпно ниско качество и отдавна изтекла годност. ГАДНО!

В същото време, в "Държавата България", един "Дар от Боговете" - старозаветен природен продукт, - достъпен аналог на смъртоносните химиотерапии, доказан антиангиоген, проапоптоик, антимитоген, антиеметик, спазмолитик - наскоро легализиран и в ЧОРАНОВА Румъния, остава в графата на безнадежността и буди подозрение, за разлика от кремвиршите.

Легализирайте Природата и домашното производство, апаши! В резултат на храните и на забраните Ви, погиват Легенди! КРИМИНАЛИЗИРАЙТЕ всички сурогатни форми на древния мармалад от шипки. Особено тази, която се режела с нож или се изстиквала от полиетиленово черво.

* * *
"Не е възможно да бъдеш нормален и жив едновременно." - пише ЧОРАН. С помощта на храните, тази парадигма е превърната в доживотна присъда.

Животът е абсурд. Узаконен от Системата абсурд. Позволен от сетивата абсурд. За да го направи преодолим, Чоран го разпределя на порции и го поднася с естетска изисканост, към която неизбежно се пристрастяваш. След среща с него, нито един от предишните ориентири в сетивността ни, не остава непокътнат. След него, истината, вече съществува, само като предположение...

Под формата на кадифен ШИПКОВ мармалад.


* * *
 


* * *
НИЦШЕАНСКИ силогизми след съботната премиера на продукцията на мармаладена лаборатория "Mr. Marmalade". ДНЕС, повече от сто човека познаха тайнството и се превърнаха в адепти на Автентичността!

* * *
Ние сме това, което ядем, гласи едно кулинарно прозрение, без да уточнява, че и саламите, с които ни хранят и законите, с които ни плашат, умишлено се правят на тъмно.

Който контролира хранителната прмишленост, има контрол върху хората, твърди, загубил обичайната си дипломатичност, Нобеловият лауреат, Човеколюбецът на 1973 г. - Хайнц Алфред Кисингер a.k.a. Хенри КИСИНДЖЪР.

"Човекът започва там, където свършва държавата." - обобщава Ницше и веднага допълва - "Навсякъде се раждат твърде много човеци. Държавата е измислена за излишните."

Кремвиршите, бързата храна и плодовите помии - също.

* * *
 


* * *
"Това е голямото лицемерие на държавата. Тя позволява на хората, които произвеждат промишлени храни, да произвеждат продукти с ниско качество, но забранява на малките фермери да произвеждат продукцията си под предлог, че е опасна за здравето." - Десислава ДИМИТРОВА, биолог, доцент ботаник в БАН и координатор на "Slow Food" за България.

Не-хората Vs. Човеците! Времекрадците срещу излишните. Корпоративните фалшификатори срещу домашните гении.

В последния брой на списание "Органично" става въпрос за Голямата Дискриминация на "Държавата България", която позволява на големите производители да произвеждат индустриални храни, покриващи всички европейски стандарти, но съдържащи суровини от най-ниско качество, куп заместители и синтетични добавки и рекламиращи продукцията си като "здравословна", "домашна", "на баба", "от село" и прочие, докато в същото време забранява на малките производители да произвеждат продукцията си под предлог, че е опасна за здравето.

СПИСАНИЕТО - https://issuu.com/organichno/docs/2013-07/1?e=0

* * *

 


* * *
Внимавай какво си пожелаваш, казват отвъд Китайската стена, защото има вероятност да се случи.

Една позадрямала, напълно оборудвана консервна фабрика очаква Mr. Marmalade.

Един авторитетен Властелин на търговските пръстени, едрогабаритен играч на пазара за протеин, очаква мармалада му.

Един домейн предлага гостоприемство за смешни пари.

Звънят берачи и шерпи от Балкана, Тракийската низина, Македония, Сандански и "доле по Петрич".

РИМСКАТА стена наблюдава мълчаливо опашката от щастливи купувачи, стискащи в ръцете си бурканчета, пълни с махагонов еликсир, омесен с парчета детски спомени.


"ЖИВОТЪТ е другаде" пише на една от стените на Сорбоната. ЖИВОТЪТ е извън регулацията. Приживе, КЕМО Сабе беше усетил това.

* * *
РЕЧНИК на проповедника

1. Антиангиоген - вещество, което намалява растежа на нови кръвоносни съдове, нужни за разпространението на раковите клетки

2. Проапоптотик - вещество, което стимулира апоптозата - програмираната в многоклетъчните организми клетъчна смърт, преди клетките да мутират в неправилната посока т.е. да се превърнат в ракови клетки

3. Антимитоген - вещество, което блокира разделянета на клетките на две или повече нови клетки

4. Антиеметик - вещество, предотвратяващо гаденето и повръщането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар