вторник, 12 ноември 2013 г.

Breaking BAD. The COOKING. Репликата, с която един добронамерен представител на "Консервния КАРТЕЛ" обезсмисли цели рафтове в магазинната мрежа, включително и трите бурканчета, които ми донесе - стъкленици, събрали с известно неудобство, три неуспешни опита да бъде синтезиран шипков мармалад ала Mr. Marmalade - "Това, което правиш не може да бъде произведено в промишлен цех!"


След петъчната среща с представител на "Консервния КАРТЕЛ".
"Това, което правиш не може да бъде произведено в промишлени условия!"

Заради автентичната ръчна технология, заради любовта и докосванията в процеса, наподобяващ тантрично сливане, заради магията, която изчезва в присъствието на бездушна апаратура и равнодушен персонал на заплата.

Mr. MARMALADE Is A Man of Mystery. He Lives In Your Imagination.

"В магазинната мрежа - царството на химическите уравнения, полусенките и симулакрумите - няма такова нещо, като истински мармалад от шипки. Има само неоспорими доказателства за липсата му." - Mr. Ma'Malade.

* * *
 


* * *
Няколко отговора, които хората очакват от имагинерния Mr. Marmalade.

Шипките се берат от хора, живеещи в района на Врачанския Балкан - Лъкатник, Вършец, В Самоков - съответно Рила, култивираните шипки пристигат от Пловдивско, Шуменско и Сунгурларе. Берат се на ръка и се подбират също така ръчно. И култивираните сортове, и дивите шипки се берат от доброволци, хора, живеещи в хармония с природата.

Подсладител в елексира е единствено бялата рафинирана захар. БИО захарта и прекурсора и - истинската нерафинирана кафява тръстикова меласа, са здравословни, но променят драстично автентичния вкус и аромата на шипката. Цената, дори в случая не е важна, а тя е около 10 лв/кг.

Вторичен БИО-продукт, приготвен със "зелена енергия" от фотоволтаици и био-захар, е непродаваемо бижу. Слъдък зелен хайвер, боядисан в черно.

Въобще БИО-истерията, узурпирана от корпоративната хранителна промишленост, е символ, зад който се крият много условности. Преди време, ВСИЧКИ земеделски площи в "Държавата", се третират със социалистически ентусиазъм и силно отровния препарат ДДТ, чийто разпад в природата е около 90-сет години, подобно на радиационните отпадъци. За какво БИО-земеделие в Отровена България говорим тогава?

* * *
 


* * *
"Не пиши на етикета, че мармаладът е БИО, а, че е натурален." - това ме посъветва един от най-големите в месопреработвателната индустрия. След което лукаво ми намигна.

ШИПКОВИЯТ мармалад на Mr. MARMALADE е стопроцентов натурален продукт, което означава, че съдържа единствено шипки, захар и вода, които са третирани ръчно по старата технология, без Е440 - пектин, без картофено, царевично или пшеничено нишесте за сгъстяване, без изкуствени стабилизатори, освен лимонтозу. Няма ябълки, сини сливи, не се реже с нож и е допустимо да капе тежко, като разтопено олово, докато примлясквате от удоволствие.

На вчерашния пазар на "Автентичната храна", най-краткото и най-драматично възклицание при ритуалната дегустация беше - "Ихаа!"

Продуктът върви с резултат от лабораторно изследване, че е годен за консумация и не съдържа вредни и опасни вещества, към което има добавена и декларация за съответствие с радиационната обстановка в страната.

* * *
 


* * *
Breaking BAD. The COOKING.

Това е засега. Разбулих ли мистерията?

В допълнение - отново репликата, с която един добронамерен представител на "Консервния КАРТЕЛ" обезсмисли цели рафтове в магазинната мрежа, включително и трите бурканчета, които ми донесе, стъкленици, събрали с неудобство три неуспешни опита да бъде синтезиран шипков мармалад ала Mr. Marmalade - "Това, което правиш не може да бъде произведено в промишлен цех!"

Сигурно имаше предвид автентичната технология - да произвеждаш храна и еликсири, сливайки се с тях.

ЕЗОТЕРИЧЕН коктейл за градски адепти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар